Игрището за турнира по плажен волейбол в Кайлъка е готово
Игрището за турнира по плажен волейбол в Кайлъка е готово / dariknews

Стефка Великова - председател на волейболен клуб "Олимпиец" в Плевен представи програмата, по която ще се проведе първият в Северна България /като се изключат КК"Албена" и град Варна/ турнир по плажен волейбол.
Турнирът ще се проведе на 16, 17 и 18 май като ден преди това - вечерта на 15 май на специална спортно-техническа конференция ще бъде разпределена схемата по която ще се играят мачовете.

Те ще се играят всеки ден от 9:00 до 19:00 часа така, че специалният корт, разположен пред ресторант "Кошарите", до Бригадирска полянка ще бъде изпълнен със срещи целодневно.
В състезанието ще се включат 12 мъжки и 12 женски оптбор като от плевенския волейболен клуб "Олимпиец" ще се включат 4 отбора - два женски и два мъжки.
В неделя - 18 май ще се играят четвърт-, полу-финали и финали като от 16:00 часа е финалът за жените и от 17:00н - за мъжете, след което ще се състои закриването на турнира.

Игрището вече е готово, като за него са докарани 240 тона пясък и така е постигнато изискването пясъчната основа да е с дебелина най-малко 40 см. За съжаление се е оказало трудно да се намерят подвижни сглобяеми трибуни за зрителите, ни пред вид това, че самото игрище е повдигнато на 40 см, публиката ще може да наблюдава срещите от полянките наоколo, уточни Сашо Бетов.

Игрището за турнира по плажен волейбол в "Кайлъка" е готово
netinfo

Входът за състезанията ще бъде безплатен като ще бъдат осигурени и вода и подкрепящи напитки, уточниха организаторите. Националната верига по плажен волейбол започва тази година от Плевен като после, през юни продължава в Казанлък.

Състезателите от Плевен са възпитаници на плевенски гимназии. Организаторите изказаха благодарност за бързата реакция при осигуряването на терена за провеждането на турнира към областния управител на Плевен Илиян Йончев, който  при закриването в присъствието на Любо Ганев юе връчи и купата на победителя.

Наградният фонд на турнира е 6000 лв. и ще бъде разпределен между 8 класирали се отбора. Турнирът ще бъде открит и закрит от мажоретния състав при ДФСГ"Интерект" - Плевен.