ГЕРБ настояват за финансова проверка на Инжстрой и Тибор
ГЕРБ настояват за финансова проверка на Инжстрой и Тибор / netinfo

Политиката, която води мнозинството, оглавявано от кмета Найден Зеленогорски, е против прозрачността и откритото управление, каза на пресконференция Областният координатор на ПП ГЕРБ Плевен Ивелин Николов.

Поводът за нея беше отпадането от дневния ред на днешната общинска сесия на предложението от опозицията за сформиране на временна комисия за проверка на дейността на общинските фирми “Инжстрой” ЕООД и “Тибор” ЕАД.

Не сме изчерпали докрай предвидените в закона правомощия на общинските съветници за отреагиране на подобни нередности, добави общинският ръководител на партията Цецка Цачева. Тя обяви, че ще сигнализират компетентните финансови органи, които по закон имат правомощия за контрол върху Общинската администрация и с оглед резултатите, при нужда ще уведомят и компетентните съдебни власти.

Ивелин Николов нарече грубо потъпкване на закона и гласуването на мнозинството срещу предложената от ГЕРБ извънредна точка за определяне заплатата на председателя на Общинския съвет. Общинските съветници от ГЕРБ смятат, че върнагражденията, които председателят получава в този момент са без правно основание, тъй като не са определени с решение на Общинския съвет.