Фирми, ползващи терени в Кайлъка се включиха в поддръжката на парка
Фирми, ползващи терени в Кайлъка се включиха в поддръжката на парка / archive.dariknews

Областна администрация - Плевен е предложила на фирмите, ползващи терени под наем на територията на Кайлъка да се включат доброволно в поддържането на парка. Отношенията са уредени с анекс към договора.

Според него, наемателите приемат да почистват и поддържат в изряден вид ползваните от тях терени, както и площите, осигуряващи подхода към тях и около него. За по-голяма яснота обектите са посочени и оцветени в жълто в приложена към анекса схема.

Поддръжката включва ежемесечно косене на тревата и третиране срещу кърлежи и насекоми поне два пъти през летните месеци.

„Всички искаме Кайлъка да е чист и безопасен, затова и отговорността ни като плевенчани трябва да е солидарна", смята областния управител. Той подчерта, че предложения на фирмите анекс към договорите е доброволен и не е задължително да бъде подписан. Допълнението към споразумението е с дата 5 август. 2013 г.

Областният управител Илиян Йончев информира, че само една фирма е отказала да подпише анекса. Това е „Комерс Груп ТМ"ЕООД с управител Тодор Мангъров, която е разположила развлекателен детски кът с надуваем замък в тревната площ до Летния театър.