/ iStock/Getty Images
Електробуси ще се движат от 1 юли по нова междуселищна линия от Плевен до близкото село Гривица, съобщи пред БТА инж. Ангел Несторов, управител на дружеството, като припомни, че решение за новата линия, която да бъде обслужвана от електробуси, бе взето на заседание на Общинския съвет през миналия месец. 

Редовният билет ще струва 2 лв., децата от 7 до 10 ненавършени години ще заплащат 1 лв. Месечна абонаментна карта за граждани ще е 70 лв., за учащи - 50 лв., пенсионери - 50 лв. 

Очаква се от 1 септември електробуси да обслужват и три нови градски линии в Плевен. Това са: номер 19 с маршрут жк "Дружба" - Първа клинична база - Втора клинична база; номер 20 с маршрут Моста - Стъкларски завод; номер 21 с маршрут жк "Дружба" - Стъкларски завод. 

В края на миналата година бяха доставени 14 електробуси и зарядни станции за тях в изпълнение на проекта "Утвърждаване на екологосъобразния обществен транспорт в Плевен" по Оперативна програма "Околна среда 2014-2020".

Той се осъществява от община Плевен в партньорство с общинското дружество "Тролейбусен транспорт" и е на обща стойност от близо 18 милиона лева. 
БТА