Двама с маски и брадви ограбиха брутално 53-годишна жена
Двама с маски и брадви ограбиха брутално 53-годишна жена / archive.dariknews

Криминалисти от Кнежа разкриха извършителите на грабеж. Тежкото престъпление е станало на 24 февруари 2014 година около 20:30 часа, когато след като счупили стъкло на входна врата в къщата на 53-годишна жена в Кнежа са влезли двама с качулки с прорези на очите и ръкавици.

От пресцентъра на ОД на МВР-Плевен съобщиха, че непознатите заплашили жената с малки брадви, като единият от нападателите я избутал на дивана в кухненската стая и от масата е взел преносим компютър "Самсунг" и два мобилни телефона "Самсунг" и "Нокиа". След грабежа извършителите са напуснали къщата в неизвестна посока. Потърпевшата няма нанесени телесни повреди.

Незабавно е започнало разследване и са установени извършителите на деянието - 25-годишен и 19-годишен, и двамата местни жители. При претърсване в дома на 25-годишния в Кнежа са намерени лаптопа "Самсунг" и мобилен телефон "Нокиа". Като веществени доказателства са иззети и обувките, с които е бил при извършване на престъплението.

С протокол за доброволно предаване са иззети мобилен телефон "Самсунг", сим-картите за двата телефона, брадва и дървен кол. Мъжете са задържани за 24 часа. Направили са пълни самопризнания. Привлечени са в качеството на обвиняеми по започнато бързо полицейско производство за престъпление по чл.198, ал.1, във връзка с чл. 20, ал. 20 от НК.