Дякон Левски напълни залите в Левски и Белене
Дякон Левски напълни залите в Левски и Белене / dariknews.archive

„Да бъда българин, да бъда мъж, да обичам и да вярвам, да се боря и се държа като българин, на това ме научи дякон Левски. Откакто спазвам тези закони живея по-лесно, ако и другите пробват ще видят, че е хубаво". Това сподели за радио „Левски" актьорът Веселин Плачков и заяви, че няма да изневери на тези идеали.

Веселин Плачков - младши, чийто баща Веселин Плачков е роден в град Левски, благодари за подкрепата на своето семейство, на жителите на града с името на Апостола, на кмета на Общината и на всички родолюбиви българи. От своя страна, кметът на община Левски Любка Александрова изказа своята сърдечна благодарност на всички в залата за изключително родолюбивото преживяване. Община Левски и дарители от общината бяха сред първите, които подкрепиха Националната дарителска кампания за заснемането на филма през 2012 г.

Бурни аплодисменти предизвика появата на Веселин Плачков преди прожекцията на филма „Дякон Левски" в салона на читалище „Георги Парцалев" в град Левски в четвъртък. „За мен е особена чест да бъда при вас, трябваше да бъда в друг град, но смятам, че град Левски освен, че носи името на Дякона - Васил Левски, достатъчно много направи, за да го има този филм, който и аз ще гледам тази вечер с вас", каза преди началото на филма Веселин Плачков. Лентата прикова вниманието на зрителите в Левски до края на прожекцията, което по безспорен начин показа отношението на зрителите към неговите качества.

"Дякон Левски" напълни залите в Левски и Белене
netinfo

В Белене филмът бе представен с две прожекции в обновената сграда на местното читалище „Христо Ботев 1892" в петък - 20 февруари. Веселин Плачков, който изпълнява главната роля на Апостола, беше посрещнат с аплодисменти и искрена обич от беленчани. Двете прожекции бяха безплатни за гражданите.

"Дякон Левски" напълни залите в Левски и Белене
netinfo