Доброволци от БМЧК помагат на хора с умствена изостаналост
Доброволци от БМЧК помагат на хора с умствена изостаналост / bmchk.pleven

Под надслов „Аз мога, ти можеш, заедно можем повече" младежи от Плевен се обединиха в хуманитарното си дело. Това е името на настоящия проект, по които работят доброволците от Българския младежки Червен кръст . Проектът цели да намали уязвимостта на хората от защитеното жилище за хора с умствена изостаналост, който се намира в жк. "Сторгозия". Той включва различни ателиета, които да развиват у обитателите на жилището полезни умения, за да ги подготви за самостоятелен живот.

Ателиетата, които сa планирани и се осъществяват са: градинарство, рисуване, готварство, компютърна грамотност, в търсене на работа. Проектът започна със запознаване на доброволците и хората от дома и ще завърши с посещение на културно мероприятие.

До сега са осъществени четири от планираните дейности - срещата на младежите с обитателите на дома, ателието по градинарство, готварство и това по рисуване.

"Сътрудници на БМЧК в благородната инициатива са студенти и преподаватели от Медицински университет - Плевен и се надяваме да се включат и други доброволци обвързани или не с други организации. Ако желаете да ни подкрепите в инициативата, може да се включите в проекта. При интерес се свържете с нас на тел. 064/801425 или ни намерите в нашия клуб, които се намира на ул. Д. Константинов 23 А.
Да направим света едно по-добро място - аз мога, ти можеш, а заедно можем повече!", обръщат се към гражданите доброволците от БМЧК-Плевен.