До месец, съдът се произнася по жалбата на Никол срещу ОД-МВР-Плевен
До месец, съдът се произнася по жалбата на Никол срещу ОД-МВР-Плевен / archiv.DarikNews

Относно жалбата на Никол Станкулова до Районен съд - Плевен от пресцентъра на съда съобщиха, че на 13 ноември е проведено производство по реда на Закона за административните нарушения и наказания, даден е ход на делото, като е приключено и е иззето за решаване.

От тук нататък предстои съдията да реши, дали тезата на наказващия орган е правилна или тази на жалбоподателя и в срок, най - късно до 13 декември да се произнесе и уведоми страните.

В жалбата си до съда, популярната синоптичка Никол Станкулова, която участва във ВИП Брадър, настоява да бъде отменено наказателно постановление, съставено й заради нарушение на Закона за движение по пътищата.
На 6 януари 2011, на главен път София - Русе, в района на град Долни Дъбник, Никол Станкулова е засечена от патрулиращи полицаи да шофира със 142 км/ч. при ограничение в този участък от 90 км/ч.

Тогава й е постановена глоба за превишена скорост в размер на 210 лева и е отнета шофьорската й книжка за срок от три месеца, както и 12 контролни точки от талона.

Според показанията на радара, тя е карала с 52 км/ч. над разрешената скорост. Това е посочено в материалите по делото. Единият от патрулиращите полицаи, съставил акта за превишената скорост е свидетелствал, че Станкулова не е направила възражение, когато с колегата му са й показали данните, изписани на радара.

По-късно последвала жалбата до съда, с която ВИП брадърката оспорва нарушението и наложеното й наказание, като изразява съмнение относно техническата годност на уреда, с който е установена превишената скорост.