До края на юли ще е готова новата учебна програма за физическото възпитание и спорт
До края на юли ще е готова новата учебна програма за физическото възпитание и спорт / obl.admin.pleven

На 18 юли 2014 г., министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева посети Плевен. Заедно с областният управител Илиян Йончев тя се запозна с хода на ремонтните дейности в Спортното училище.

Преди няколко месеца ведомоството отпусна 1 098 000 лв за саниране на сградата и подмяна на дограмата на учебния корпус и столовата. Освен това основно са ремонтирани стаите на училищното общежитие, където са поставени нова настилка, облицовка с фаянсови плочки, влагоустойчив окачен таван, доставено е санитарно оборудване и осветителни тела, подменени са ВиК и ел- инсталациите, стените са шпакловани и боядисани. Направена е топлоизолация и два пласта хидроизолация на покрива, изградена е нова отоплителна инсталация и са монтирани нови радиатори на етажа на общежитието, както и нова водопроводна инсталация за противопожарни нужди.

"За малкото време, което имахме направихме най-доброто", коментира министър Георгиева. Тя подчерта позитивната символика в ремонтираните две държавни спортни училища в Плевен и Пловдив и водената от кабинета Орешарски политика на възстановяване на справедливостта. „Убедена съм, че учениците ще се почувстват обгрижени от държавата и ще са доволни от новите условия за обучение и спорт", категорична бе Мариана Георгиева.

Тя информира, че до края на месеца ще е готов проекта за нова учебна програма за физическото възпитание и спорт в българското училище.