kajlaka
kajlaka / dariknews.bg
Тази събота - 16 септември в парк „Кайлъка“ в Плевен ще се проведе акция за почистване на парка, която е свързана с обявената в страната инициатива „Да изчистим България заедно“. Акцията е организирана от Областна администрация и в нея ще се включи и Община Плевен.

Организацията на събитието предвижда в 10:30 часа в събота два лъча да тръгнат едновременно от „Моста“ – в началото на парка и от района на басейните в „Кайлъка“.
Сборният пункт ще бъде чешмата на алеята между Летния театър и мостчето за „Пещерата“ и Зоопака. Мястото не е избрано случайно, тъй като чешмата вече е напълно обновена след поредните вандалски актове.

За добрата организация на работата са осигурени пунктове за раздаване на ръкавици и чували за участниците в инициативата като е наета и фирма, която да се погрижи за извозването на събраните отпадъци. По покана на Областна администрация в акцията ще се включат и други държавни органи и образователни организации, като Басейнова дирекция и студенти от Медицинския университет в Плевен.