Читалището в Победа е притегателен център за децата от селото и техните гости

zora pobeda
zora pobeda / zora pobeda
Лятото е в разгара си и Арт студио „Твори и се забавлявай” в НЧ ”Зора - 1990 г.” в село Победа, Плевенска област подготвя  интересни занимания за децата в селото. Читалището със своята компютърна зала, читалня с обновена литература и зала-игротека е притегателен център за местните и гостуващите през ваканцията деца.

zora pobeda
zora pobeda

Първата инициатива, в която се включиха малки и големи беше кулинарно състезание за най-красив и вкусен сандвич. В оспорвана надпревара бяха излъчени победителите, като всички участници бяха наградени с медали и сладолед.
Следващата изненада, която читалищните дейци подготвиха за малчуганите бе „Спомен от морето”. Децата сами украсиха рамки за снимки с морски мотиви, като ги декорираха с миди и раковини. Както всяко лято, интереса на децата към летните занимания е голям, и с желание посещават читалището.

zora
zora pobeda

От началото на ваканционните дни вече се осъществиха две прожекции на детски анимационни филми, както и образователна среща, посветена на опазването на околната среда.
С цел повишаване интереса на малчуганите към четенето, литературните произведения, които ще се изучават през учебната година, както и биографични данни за техните автори, се представят пред детската аудитория с атрактивни презентации.