Борисов: Ще има великденски добавки за пенсионерите
Борисов: Ще има великденски добавки за пенсионерите / netinfo

Кабинетът ще намери пари за великденски добавки за пенсионерите. Това обяви премиерът Борисов при освещаването на ремонтирана църква в село Български извор. Борисов не уточни откъде ще се вземат парите и колко точно ще плати хазната.

Според него темата за конфликта в Украйна става все по-сериозна и е тревожен сигнал, когато френски президент говори за война.

За скандала с евентуалното подслушване на протестиращи, Борисов е разпоредил службите да му докладват писмено. Досега всички институции са отрекли пред премиера незаконно подслушване на недоволни граждани.

"Днес присъствах на освещаването на обновената църква „Св. Св. Кирил и Методий" в село Български извор, област Ловеч. Храмът е построен през 1895 г., но имаше спешна нужда от реконструкция и затова получи финансиране по Програмата за развитие на селските райони през 2012 г. Стимулирането на духовния живот в населените места и опазването на културното наследство остава приоритет на кабинета и във втория мандат". Това сподели на фейсбук страницата си премиерът Бойко Борисов.

На 8 февруари 2015 г. ловчанският митрополит Гавриил отслужи първата Света литургия след приключването на основния ремонт на храм "Св. Кирил и Методий" в село Български извор.

На богослужението заедно с министър-председателя бяха началникът на кабинета на премиера Анжелина Тотева, областният управител на Ловеч д-р Мадлена Бояджиева, народният представител Корнелия Маринова, кметът на село Български извор Асен Делиев и главният секретар на Светия Синод архим. Герасим.