Пътят не е ремонтиран от 34 години
Жителите на Славяново, община Плевен, излязоха на протест заради лошото състояние на участък от републиканския път III-3402, който преминава през населеното място.

БТА

Със земеделска техника бе блокирано движението. Пътят свързва град Пордим със село Коиловци. Според местните хора многобройните дупки по него са предпоставка за сериозни пътни инциденти. 

"Настояваме този път, по който нищо не е правено от 40 години, да бъде ремонтиран. Той е в окаяно състояние, а през него преминава основният трафик през града - от автомобили, автобуси, камиони", каза пред кметът на Славяново Румен Моцев. 

БТА

Той обясни, че отсечката през града е от близо 2 км и тя е в най-лошо състояние от целия път. "По протежението на улицата са разположени около сто къщи. Славяново не е малко населено място, имаме 4000 жители, три училища, 23 магазина.

Нас не ни устройва изкърпване на пътя, ние настояваме за основен ремонт на вътрешната мрежа в града", категоричен е Моцев.  "Няма да спрем дотук, ще затворим, ако трябва, и главния път София-Русе, но искаме да бъдем чути", каза още кметът.

БТА

Той добави, че при инцидент на главния път, често трафикът се отклонява именно през Славяново. "Настояваме незабавно да се вземат мерки и този път да се подобри. Не говорим за някакви козметични изкърпвания, а за основен ремонт", каза Християн Кънев, представител на гражданско обединение, събрало подписка от 1247 жители на Славяново с искане за ремонт на пътя.

По думите му хората нямат никаква мотивация да си плащат данъците, защото къщите им са напукани, а автомобилите - потрошени. "Отговорите, които получаваме от институциите, не ни удовлетворяват. Нас не ни интересува, че няма устойчиво правителство, нашият живот продължава", заяви Кънев.  

БТА

Според един от жителите на града Янко Арсов почти всеки месец му се налага да ремонтира джанти или да сменя спукани гуми, а това по думите му се отразява сериозно на семейния бюджет.

Както БТА писа, от Областно пътно управление, казаха, че за тази година е планирано да се извърши изкърпване в участъка Коиловци-Славяново. Това ще бъде направено до декември.
БТА