d
d / dariknews.archive
Майки на деца с увреждания и Центърът за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев” организират благотворителна вечер в Ловеч за набиране на средства за лечение на деца с увреждания по специален метод – хипотерапия. За това информират от пресцентъра на областния управител Пенка Николова. Тя и екипът й подкрепят каузата. Проявата е на 7 март (вторник) от 17.30 ч. в Художествената галерия.
 
Хипотерапията е ефективна лечебна физкултура, при която основно средство е общуването с конете и ездата. Методът се използва при нарушения на опорно-двигателния апарат, атеросклероза, черепно-мозъчни травми, полиомиелит, стомашно чревни заболявания, простатит, сколиоза, умствена изостаналост. Общуването с конете дава устойчив положителен фон, който сам по себе си е целебен. Важно в лечението е и усещането за щастие, което конете даряват на децата.
 
На благотворителната вечер са поканени всички, които имат сърце и чувствителност към проблемите на родителите на деца с увреждания. На срещата присъстващите ще научат повече за метода хипотерапия, ще се срещнат с родители и специалисти, от които ще научат повече за въздействието на този вид лечение върху децата. Всеки ще може да си купи и сувенири, изработени от хора с увреждания и близките им. Входът е скромните 10 лв., а ползата, ако се съберат достатъчно средства – огромна.


„Аз съм част от този свят! Аз мога! Повярвайте в мен!” е мотото на вечерта. Тогава ще бъде обявена и банкова сметка, на която ще се събират средствата за каузата.