Безплатен класически концерт в КДК - Ловеч
Безплатен класически концерт в КДК - Ловеч / netinfo

Концерт на Владимир Тасев - цигулка и Евелина Станчовска - пиано, се организира в Клуба на дейците на културата в Ловеч на 5 април - вторник, от 17:30 ч. Ще бъдат изпълнени творби на Джузепе Верди, Джузепе Тартини, Пьотър Илич Чайковски, Марин Големинов, Жул Масне, Клод Дебюси, Морис Равел.
Инициативата е на Регионалния инспекторат по образованието в Кюстендил и е безплатна за жителите на Ловеч.

Владимир Тасев започва цигулковото си обучение при Цветан Каранов в Кюстендил и при Константин Зидаров - в София. Завършва с пълно отличие Софийското музикално училище „Любомир Пипков" в класа по цигулка на Петър Арнаудов. Като студент следва в Българската държавна консерватория в класа по цигулка на проф. Боян Лечев. Специализира в двугодишен Майсторски клас към БДК, в класа на проф. Георги Бадев и проф. Владимир Аврамов и в Кралската брюкселска консерватория, в класа по цигулка на проф. Артур Грюмьо и неговата асистентка - проф. Мириам Керсен. Носител на много отличия и награди.

Евелина Станчовска е родена в Кюстендил. Нейният пръв учител по пиано е преподавателката в Музикалната школа - Ирина Маноилова. Завършва Националната музикална академия „Панчо Владигеров" - София, в класа по пиано на професорите Джулия и Константин Ганеви. За своето усъвършенстване участвува в международните майсторски класове на Оксана Яблонская и Людмил Ангелов, както и в майсторския клас по интерпретация и акомпанимент на немската песен на Норман-Щетлер, Австрия.
Евелина Станчовска изнася рецитали и концерти с камерна музика, има записи за Българското национално радио. Голяма част от репертоара й заемат произведенията на Фредерик Шопен.
Свирила е в концертната зала на Сеул като част от концертно турне в Южна Корея. За това събитие тя получава наградата на CBS Тelevision, South Korea - за принос към тяхната култура.