kolorit
kolorit / kolorit
Арт школа „Колорит” - Плевен спечели наградата – Участие в Международната среща на младежкото изкуство „Евора  2017” в Португалия, която ще се проведе от 8 до 18 октомври  в града музей Евора и в Агуеда. Плевенската школа печели тази награда за 18-ти пореден път.
Наградата се присъжда ежегодно на най-добрите 10 арт школи, сред участници от цял свят, представили своите колекции от рисунки на Международния конкурс в Евора. Всички участници в конкурса са рисували на тема „Цветя и птици”.

kolorit
kolorit

Носители на Сребърни медали са Ерика Лишковска – 16 г. и Йоана Габровска – 17 г. Носители на Специални индивидуални награди са Калина Павлова, Гергана Тодорова, Огняна Габровска, Румен Константинов, Анелия Пелова и Анджелика Йоновска.

kolorit
kolorit

Екипът на арт школа „Колорит”, който ще представи България включва тринадесетгодишните Виктория Иванова и Калина Павлова и  Християна Дечева – 15 г. Под ръководството на своя арт педагог Майя Ананиева плевенските талантливи момичета ще рисуват старата португалска архитектура на Евора и Агуеда, състезавайки се за наградите на международния пленер. Те ще вземат участие в и в редица културни и артистични изяви, ще пътуват до емблематични селища в Португалия, запознавайки се с тяхната култура и традиции.

kolorit
kolorit

Арт школа „Колорит” има свое извоювано място и артистично присъствие на международния конкурс и пленер в Евора. През тези 18 години децата на „Колорит” спечелиха над 600 награди – златни и сребърни медали, плакети, специални призове, почетни знаци и дипломи. На две деца от школата бяха организирани самостоятелни изложби. Школата има свои представителни изложби в  галерии в Евора и Монсараш.

art
kolorit

Ръководителят на школата Майя Ананиева е носител на най-високите награди на международния форум - златни медали, специални призове, плакети, почетни знаци, дипломи. Носител е на наградата за най-успешен арт педагог. Тя беше избрана за куратор за България на международния проект „Моята страна – мой дом” и представи в Плевен изложба от избрани творби от международния пленер в Евора.