66 сигнала за бране на липи за две седмици в Ловеч
66 сигнала за бране на липи за две седмици в Ловеч / dariknews

За първите две седмици на юни в отдел „Самоохрана, контрол, обществен ред и сигурност" /СКОРС/ в община Ловеч са постъпили 66 сигнала за бране на липи, съобщиха от пресцентъра на администрацията. Съставените актове за кършене и чупене на клони при брането на цвета са 40.

Общо постъпилите сигнали за нередности са 87. Четири от тях са пренасочени към МВР и един към общинския център за изолация и профилактика на безстопанствени кучета. На останалите 82 са се отзовали служителите на СКОРС, но 12 се оказали подвеждащи - при пристигането на място униформените установили, че събитие няма.

4 от сигналите са за неправилно паркирани моторни превозни средства, още толкова - за навлизане на автомобили в пешеходната зона, 6 за излезли от употреба МПС, изоставени на общински терени (на три от колите са поставени стикери с предупреждение за отстраняване, за останалите три - няма основание).
Два сигнала са подедени за пътен знак, закрит от клони, информирано е общинското дружество „Еко" ЕАД и проблемът е отстранен. По сигнал за извадена водосточна решетка са работили служители на бюджетна дейност „Комунални дейности" и решетката е поставена. Останалите сигнали са един за изхвърлени боклуци, един за агресивно безстопанствено куче, един за деца, нарушаващи реда в ЦНСТ, и един за вдигане на шум между 14:00 и 16:00 ч.
Общо съставените актове за нарушения са 53.