527 жители на Беглеж ще избират кмет, кандидатите за поста са 4-ма
527 жители на Беглеж ще избират кмет, кандидатите за поста са 4-ма / netinfo
527 жители на Беглеж ще избират кмет, кандидатите за поста са 4-ма
22729
527 жители на Беглеж ще избират кмет, кандидатите за поста са 4-ма
  • 527 жители на Беглеж ще избират кмет, кандидатите за поста са 4-ма

Четирима са официално регистрираните кандидати за кмет на плевенското село Беглеж след изтичането на крайния срок за подаване на документите. Това каза за Дарик Маргарита Лазарова, председател на общинската избирателна комисия.

Поредността на участниците в частичните местни избори е определена чрез жребий. На първо място в изборната бюлетина е БСП, която не издига самостоятелен кандидат. Под номер две е ГЕРБ с кандидатурата на Любчо Петров. Трета е РЗС, която също не издига кандидат за кмет на селото. На четвърта позиция е Коалицията "Лидер" - Земеделски съюз "Александър Стамболийски", с кандидат Петър Димитров. Независимите кандидат-кметове Георги Съйков и Петко Петков, които са издигнати от инициативни комитети, са съответно на 5-то и 6-то място в бюлетината.

Общинската избирателна комисия е получила и сведения от ГРАО, които са проверили списъците на инициативните комитети, и те отговарят на изискванията. Имащите право на глас в село Беглеж са 572. Тази вечер окончателно ще бъде назначена и секционната избирателна комисия, каза Маргарита Лазарова. Има предложения от Общината за квотното им разпределение и поименния им състав, допълни тя. Подробности чуйте от Маргарита Лазарова в прикачения файл....