23-годишен нападна полицаи при проверка в центъра на Плевен
23-годишен нападна полицаи при проверка в центъра на Плевен / dariknews

Образувано е досъдебно производство за хулиганство и нападение над полицаи. На 1 юни 2014 година около 02:10 часа в град Плевен на площад "Свобода" полицейски екип спира за проверка мъж във видимо нетрезво състояние. Мъжът е отказал да изпълни полицейско разпореждане и нанесъл удар с крак в областта на гърдите на единия полицейски служител, а после с юмрук в областта на рамото ударил и другия.

При задържането е оказал яростна съпротива, изразявайки се в ритане, хапане и удряне на органите на реда, като през цялото време отправял заплахи и обиди спрямо тях. В районното управление е установена самоличността му - 23-годишен от Плевен. Задържан е за 24 часа.

При личния обиск в него е намерено топче с размери 2 х 2 см, съдържащо суха зелена тревиста маса. Веществото ще бъде предадено за изследване в сектор "БНТЛ" при ОДМВР - Плевен. За престъпление по чл. 325 от НК е уведомен дежурен прокурор от РП - Плевен. Образувано е бързо полицейско производство, по което продължава работа разследващ полицай.