/ Gulliver/Getty
Втори ден продължава обследването на течове на вода в района на "Стомана" - Перник. На място пристигнаха министърът на икономиката Емил Караниколов и областният управител на Перник Емил Костадинов, предаде БНТ.

Снощи в завода влязоха полицаи, прокурори, както и министрите на вътрешните работи и на икономиката, за да локализират откъде са загубите по водопреносната мрежа. След среща при премиера Бойко Борисов стана ясно, че се обследва мрежата по Клон 2, където се губят по около 90 литра на секунда.

Полиция в завод „Стомана” в Перник, проверяват сигнал за източване на вода (ВИДЕО)
 

Налага се да се направят изкопи през около 150-200 м в участъка, за да се разбере дали има аварии, или става въпрос за нерегламентирано отклонение.

По време на празниците Перник ще бъде на облекчен воден режим и жителите на града ще имат вода от преди обед до 22 ч.

Като част от мерките срещу водната криза във вторник вечерта полиция и експерти влязоха на територията на предприятието "Стомана". Там се търсят точните места на течовете от водопреносното трасе. Целта е да се установи дали става въпрос за авария или за нерегламентирано включване.

Какво се случва с водата в Перник?

По-рано кмета на Перник Станислав Владимиров увери пред NOVA, че са локализирани големите течове на водата, които усложняват кризата.