Последните няколко дни се локализираха големите течове, които са по водопроводната мрежа. В участъка, който минава покрай индустриалната зона, се установи голям теч на питейна вода. Затова във вторник бе взето решението да започнат изкопи и с временна апаратура да се локализира мястото, откъдето изтича вода. Не може да се твърди, че става въпрос за кражба”. Това заяви пред NOVA кметът на Перник Станислав Владимиров относно проверката в пернишкия завод  „Стомана”.

Полиция в завод „Стомана” в Перник, проверяват сигнал за източване на вода (ВИДЕО)

Като част от мерките срещу водната криза във вторник вечерта полиция и експерти влязоха на територията на предприятието "Стомана". Там се търсят точните места на течовете от водопреносното трасе. Целта е да се установи дали става въпрос за авария или за нерегламентирано включване.

Започва обследване, за да се разбере къде се губи водата на Перник (СНИМКИ)

По-рано през деня във вторник премиерът Бойко Борисов се срещна в Министерския съвет с представителите на кризисния щаб на Перник. На срещата беше решено, че трябва да се направи обследване по мрежата на Клон 2, където по моментни изследвания се губят по около 90 л/с. Няколко часа по-късно в завода влязоха багери и тежка техника. На място бяха министърът на вътрешните работи Младен Маринов и министърът на икономиката Емил Караниколов. 

Кметът на града допълни, че по време на празниците Перник ще бъде на облекчен воден режим. „Перничани ще имат вода малко преди обяд до 22.00 часа”, обясни Владимиров.

Откриха ешерихия коли във водата в два квартала в Перник

Той коментира и сигналът за ешерихия коли в два от кварталите на града. „Аварията в кв. „Проучване” ще бъде отстранена още в сряда. В окръжната болница всички, които имат оплаквания, ще бъдат прегледани”, поясни Станислав Владимиров.

По думите му увеличениeто на водата е абсурдно и нелепо в създалата се ситуация.
nova.bg