Пострадалите при вчерашната катастрофа ученици от село Доктор Йосифово се възстановяват в болницата „Д-р Стамен Илиев“ в Монтана и няма опасност за живота им, но нараняванията им са сериозни, съобщи завеждащият хирургичното отделение в болницата д-р Красимир Каменов.

С черепно-мозъчна травма и фрактура на лицеви кости е 17-годишно момче, което е обезобразено от едната страна. Другото пострадало момче - на 18 години, е със счупена бедрена кост. С множество наранявания е и шофьорът на микробуса - мъж на 53 години от село Владимирово. Той е бил опериран по спешност веднага след катастрофата.

Пътното произшествие е станало около 7:00 ч. вчера между селата Доктор Йосифово и Студено буче в община Монтана. Микробусът на гимназията в село Владимирово е излязъл от пътя и се е ударил в дърво с голяма скорост. В него са били само двамата ученици.

По случая се води досъдебно производство, предполага се, че причина за катастрофата е несъобразена с мократа пътна настилка скорост, заявиха от ОД на МВР в Монтана.
БТА