/ ThinkStock/Getty Images
Те бяха наградени за заслуги в борбата с COVID-19
Д-р Шакила Нури Попал-Димитрова, д-р Елена Борисова - директор на РЗИ-Монтана и старши комисар Пламен Томов - директор на ОД на МВР-Монтана бяха удостоени с Почетен знак на Община Лом на тържественото заседание на Общинския съвет в в Лом на днешния празник на града.

Лекари, борили се с COVID-19, стават почетни граждани на Лом

Почетният знак е признание за изключителен принос в борбата с COVID-19 по време на извънредното положение, за проявена гражданска доблест и отстояване на обществено значими интереси. Почетен знак на кмета на община Лом - д-р Георги Гаврилов, получиха лекарите Мая Бориславова, Василка Петрова и Емил Георгиев.

Всички те са били денонощно на първа линия в извънредната ситуация, предизвикана от новия коронавирус. Отличени бяха също граждани, фирми и институции, дарили парични средства, предпазни облекла и маски на МБАЛ "Св. Николай Чудотворец" и социалните служби и дейности към Община Лом.

Четири нови случая на COVID-19 в Монтанско

В обръщение към гражданите на Лом кметът Георги Гаврилов заяви, че трудностите, породени от извънредната обстановка, са забавили изпълнението на важни инфраструктурни проекти, свързани с водоснабдяването и състоянието на уличната мрежа.

"Въпреки това успяхме да осигурим необходимите средства за дългоочаквания ремонт на улица "Софийска" и до няколко дни един от входовете на Лом ще бъде напълно обновен, отбеляза кметът.

За пръв път Лом има видеонаблюдение, нови автобусни спирки, закупихме и нова техника за миене на улици, полагаме усилия градът да е чист и приветлив", добави кметът.  
БТА