Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна / Община Хасково
В Ловеч ще бъдат санирани още пет сгради по оперативната програма "Региони в растеж", съобщават от общинската администрация.

Това ще стане по проекта "Прилагане на мерки за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в гр. Ловеч - етап 3", чиято стойност е близо 1,1 милион лева.

Европейското финансиране е близо 934 хиляди лева, а националното съфинансиране - 165 хиляди лева. Продължителността на проекта е 20 месеца - до 21 април 2021 година.

703 978 жилищни сгради у нас се нуждаят от саниране

Проектът е за повишаване на енергийната ефективност на пет многофамилни жилищни сгради - обекти на подобренията, за постигане на минимум клас "С" на потребление на енергия. Цели се още конструктивно възстановяване и усилване на сградите, както и подобряване на достъпа на хора с увреждания.

Сградите са разположени на ул. "Иларион Ловчански" 34, бул. "България" 48, ул. "Оборище" 1, ул. "Петко Р. Славейков" 7А и ул. "Търговска" 54, бл. "Надежда".

Досега по проекта "Прилагане на мерки за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в гр. Ловеч" са обновени общо 12 жилищни сгради и седем стопански обекта.