/ iStock/Getty Images
Изпълнителният директор на ловешката болница Янко Кочев е подал предизвестие за напускане през април, все още обаче не е освободен.

Това трябваше да стане на днешното извънредното общо събрание на акционерите на МБАЛ  „Проф. д-р Параскев Стоянов“, което не се състоя поради неявяване на представител на мажоритарния собственик - държавата, съобщиха от Община Ловеч, която притежава 8,48 % от капитала на лечебното заведение.

Янко Кочев отрече информацията на общинската администрация, че по негови думи от понеделник спира да ходи на робота. „Това ще е самоотлъчка, ако го направя. В момента търся консултации с юристи какви правно-нормативни действия да предприема, за да приключим този казус и да няма недоразумения по темата.

Аз съм подал предизвестие за напускане още на 29 април. По Закона за публичните предприятия и по договора ми за управление срокът да ме освободят от длъжност е три месеца. До момента са почти пет месеца.

Не и дойде представител на министерството и не се събра кворум за провеждане на общото събрание“, заяви изпълнителният директор.  По думите му той е изпълнил своето задължение за тримесечно предизвестие. Освен това е предложил кандидатура, която отговаря на всички нормативни изисквания за изпълнителен директор.

„Това, че някой е решил, че въпреки тази кандидатура, няма да се случат нещата, аз не мога да кажа нищо по въпроса“, добави той. Новата кандидатура за изпълнителен директор на болницата е на д-р Алдин Начков, който в момента е заместник-директор по медицинската част.
БТА