/ ОД на МВР-Кърджали
От 10 до 14 септември Районните служби „Пожарна безопасност и защита на населението“ ще разпространяват информационни материали сред населението с превантивни съвети за недопускане на пожари и за правилно поведение при такива произшествия. 

На 10 и 11 септември от 10:00 до 12:00 часа в детските градини „Ян Бибиян“ и „Здравец“ в Кърджали пожарникари ще обучават децата как да се предпазват от пожари в училище и в дома и ще демонстрират действия с пожарна и спасителна техника.

В Кърджали: Полицията предприема мерки за безопасност преди старта на учебната година

На 10, 11 и 12 септември в РДПБЗН и РСПБЗН са предвидени приемни и открити телефонни линии за граждани от 9:30 часа до 12:00 часа /график и телефонни номера в прикачения файл/.


На 12 септември всички служби на пожарната в областта  ще имат Ден на отворени врати за гражданите. На 11 септември от 14:00 до 17:00 часа на стрелбището в РУ-Кърджали ще се проведе турнир по стрелба между отбори от Районните пожарни служби.

На 13 септември от 10 до 15 часа на пешеходната част на бул.“България“ /от общината до сградата на ОДМВР-Кърджали/ ще бъде направена демонстрация на тактико-технически способности на силите и средствата за реагиране при пожари, бедствия и извънредни ситуации. Служители ще покажат на живо действия при различни по характер произшествия.

На 13 септември, от 16:00 часа ще се проведе тържествено събрание, на което ще бъдат обявени наградените служители на РД "ПБЗН"-Кърджали във връзка с професионалния им празник и за постигнати конкретни резултати в пряката работа.

На 14 септември ще се проведе среща с ветерани от пожарните служби в областта. Същият ден ще бъдат положени венци на паметните плочи на пожарникари, загинали по повод на изпълнение на служебните си задължения.

Вече започна и през цялата седмица ще продължи монтирането на 50 пожароизвестителни датчици, закупени от кметове на общини и областния управител на Кърджали, като приоритетно това ще става в домовете на възрастни хора от рискови групи.

Продължава и популяризиране сред населението на доброволчеството в пожарната дейност - изисквания, критерии, възможности за обучение на бъдещите доброволци. Служителите от регионалната дирекция и районните служби проведоха и благотворителна кампания за децата на загиналите по повод изпълнение на служебни си дълг пожарникари.

На 12 септември от 11:00 часа в стая №607 в сградата на Областната администрация директорът на РДПБЗН-Кърджали комисар Сергей Заимов ще даде брифинг за журналисти по актуални въпроси от дейността на дирекцията и ще представи резултатите за тази година. Каним представители на медиите на брифинга.