/ Деян Герговски
Трима са пострадали при пътни произшествия на 15 август на територията на областта. 37-годишна пътничка в „Опел“ е била настанена в болницата в Кърджали, след като лекия автомобил се блъснал в насрещно движещ се товарен „МАН“ по пътя от село Кукуряк за село “Чорбаджийско.

52-годишна жена е загинала, а 5-годишно дете е със счупен крак след катастрофа

Произшествието е станало малко след 10:00 часа, на 16 август и е причинено от движение с несъобразена скорост на лекия автомобил, управляван от 38-годишен. По същата причина 44-годишен водач на  „Опел“ загубил контрол над управлението, блъснал се в скат и колата се преобърнала по таван по пътя от Кърджали към село Дъждино.

Водач и пешеходец пострадаха при катастрофа

Шофьорът е бил прегледан в Центъра за спешна помощ в Кърджали и настанен за лечение в болницата с охлузно-контузни рани по главата.
В района на село Рогач вследствие на несъобразена скорост 20-годишна загубила контрол над управлението на „Фолксваген“ и се блъснала в крайпътно дърво. Жената е настанена под наблюдение в кърджалийската болница. Лек автомобил „Ауди“, управляван от 27-годишен, се врязал в еластична ограда в района на село Дюлица.

76-годишна е в болница след катастрофа

Катастрофата е станала около 18:30 снощи и е в резултат от движение с несъобразена скорост. Екип на пожарния участък в село Бенковски освободил и обезопасил колата. На бул. „Беломорски“ в Кърджали румънски водач на „Шкода“ предприел обратен завой на забранено място, отнел предимство и ударил задминаващия го „Мерцедес“.

Няма констатирана употреба на алкохол от водачите. На виновните за произшествията са съставени актове.