Ангелина Бабунска, директор на РД "Инспекция по труда"-Кърджали
Ангелина Бабунска, директор на РД "Инспекция по труда"-Кърджали / netinfo
Средно между 6 и 7 нарушения на трудовото законодателство в предприятие са установили инспекторите от Дирекция „Инспекция по труда” в Кърджали при проверките си за първите три месеца от 2017 година. Това съобщи нейният директор Ангелина Бабунска. По думите й за този период са извършени общо 379 проверки, при които са установени 2434 нарушения. 1389 от тях касаят тези, свързани с неизпълнение на изискванията на Закона за здравословни и безопасни условия на труд.
Б абунска отчете, че през март нарушенията са малко повече в сравнение с предходните два месеца от годината, а една от причините за това, според нея, се дължи на стартиралите работи по строителните обекти. 
По отношение на наложените санкции Бабунска уточни, че за по-сериозните нарушения е потърсена и  административно-наказателна отговорност. В тази връзка през първото тримесечие на 2017 година са съставени общо 53 акта за установяване на административни нарушения.
 „За съжаление  имаме и един акт, който е за не оказано съдействие  на контролен орган или пречка на контролен орган. Казвам за съжаление защото първо  санкцията, която трябва да плати работодателят е значително по-голяма - 20 000 лева и второ, защото се създава проблем на контролния орган да си свърши работата.”, подчерта още Ангелина Бабунска.