След повече от 2,5 години Водното огледало  е на път да се сдобие с Акт 16
След повече от 2,5 години Водното огледало е на път да се сдобие с Акт 16 / netinfo

След повече от две години и половина от откриването си, т.нар. Водно огледало в Кърджали е на път да бъде узаконено, след като бъде подписан акт 16 за хидротехническото съоръжение. На 15 март приемателна комисия от Министерството на регионалното развитие и благоустройството пристига в Кърджали, за да извърши процедурата, съобщи пред журналисти кметът на общината Хасан Азис.

Той е поканил приемателната комисия да ползва кабинета му. Изрази обаче опасения, че преди приемането на Акт 16, трябва да бъдат разрешени три проблема. А те са - да бъде отчужден имота, собственост на фирма „Устра", който попада в сервитута на Водното огледало; Да бъде уредена собствеността на земята, върху която е построен един от стълбовете за високо напрежение на съоръжението и правото на прекарване на главен колектор 7 по левия бряг на река Арда.

По думите на Хасан Азис, междувременно от МРРБ оспорвали акта за собственост на парцела на фирма "Устра". Именно за извършената оценка за този имот, десетократно надвишаваща реалната му стойност, кметът на Кърджали стана единствения обвиняем по делото за Водното огледало, за това че е въвел в заблуждение двамата министри от правителството на тройната коалиция Пламен Орешарски и Асен Гагаузов.