60-процентов ръст на разрешителните за строеж в Кърджалийско за година
60-процентов ръст на разрешителните за строеж в Кърджалийско за година / netinfo
Близо 60 % ръст на броя на издадените разрешителни за строеж на жилищни сгради в област Кърджали през последното тримесечие на 2016 година, спрямо същият период на 2015, отчитат от  Националния статистически институт. И докато  за последните три месеца на 2015 общинските администрации в областта са издали  само 19 разрешителни за строеж на жилищни сгради, то през миналата година те достигат 32.
 Разрешителни за строеж през същият период на  миналата година са получили и други 42 сгради с обща площ 26 297 кв.м., според данните на Националния статистически институт.
Студеното време през началото на зимният  период на годината не е попречило да започнат строителните дейности  за  27 жилищни  и 26 други сгради в област Кърджали.
По данни на статистика за последните три месеца на 2016-та  година  в областта са въведени в експлоатация 154 новопостроени  жилищни сгради, като най-голям дял от тях имат  тези със стоманено-бетонна конструкция-112, следвани от  тухлените-37.
Строителите най-често се ориентират към  обособяването на тристайни апартаменти, чийто процент е най-висок във въведените в експлоатация жилищни сгради. На второ място с почти еднакъв дял са двустайните и четиристайни апартаменти.