/ iStock/Getty Images
Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и да спазват стриктно поставената сигнализация
Ремонтира се третокласният път Ардино-Кърджали. Направлението е основна пътна артерия за област Кърджали и Южен централен район, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

200 лица от Община Кърджали вече получават безплатен топъл обяд

През последните 30 години не е извършван цялостен ремонт на пътната отсечка от Ардино до Кърджали. Заради планинския характер на терена няма алтернативни маршрути за тежкотоварния трафик.

Повишената товароносимост на превозните средства и дългият експлоатационен период са довели до множество деформации на пътното платно. В компрометираните участъци на трасето ще бъде обновена пътната настилка и ще бъде възстановено отводняването.

Предвидено е попълване и подравняване на банкетите, нови бетонови улеи, направа на облицовани канавки. Ремонтните дейности се извършват без прекъсване на движението и трафикът е в лентата, незасегната от строителните дейности.

Без публични прояви посрещаме 24 май в Кърджали

Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и да спазват стриктно поставената сигнализация
, тъй като преминават през участък със строителни дейности.

Индикативната стойност на ремонтните дейности е близо 5,4 млн. лв. Средствата са от бюджета на АПИ. Строителните работи ще се изпълнят от пътноподдържащото дружество, с което агенцията има договор по Закона за обществените поръчки за поддържане на републиканските пътища в област Кърджали.
БТА