/ iStock/Getty Images
163 са фирмите в Кърджалийска област, които са се възползвали от мярката 60/40, от общо 260 кандидатствали. Това заяви председателят на РС на КНСБ в Кърджали Иванка Караколева.

Важно за работодателите, одобрени по мярката 60/40

Тя уточни, че това са транспортни фирми, от хотелиерския бранш и фирми от леката промишленост. Според Иванка Караколева, най-пострадали от КОВИД кризата са фирмите свързани с търговията - търговски обекти, а също и транспортният сектор и хотелиерския бизнес.

"Тези, които бяха принудени заради противоепидемичните мерки да затворят бяха и най-активните по отношение на мярката 60/40", подчерта синдикалният лидер. По думите й, е имало и много фирми, предимно в шивашкия бизнес, които са успели да продължат работа по време на кризата, спазвайки строго противоепидемичните мерки.

Сачева: Имаме готовност да удължим мярката 60/40 до края на годината (ВИДЕО)

Това, че 163 фирми са се възползвали от мярката, означава, че те са изрядни, а останалите близо 100 явно не са отговорили на условията, коментира Караколева. По думите й, мярката 60/40 е била глътка въздух за много работодатели, а и възможност много хора да запазят работните си места.
БТА