/ БГНЕС
Председателят на партия ДОСТ Лютви Местан е освободен от ареста в Кърджали, където вчера беше задържан за срок до 24 часа заради тежката катастрофа по пътя за Маказа, при която загина 6-месечно бебе. Това потвърдиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Кърджали.

Местан поднесе съболезнования след тежката катастрофа

Все още не е ясно дали прокуратурата ще повдигне обвинение срещу Местан и задържане за 72 часа, но от там обещаха информация малко по късно. В неделя политикът беше задържан за 24 часа, след като автомобилът му участва в тежък пътен инцидент, в който има и трима ранени. Алкохолните проби на шофьорите и на двата автомобила са отрицателни. На Местан е направена допълнителна кръвна проба.

Бебе загина в катастрофа, Местан шофирал единия автомобил

Автомобилът на политика се е опитал да направи ляв завой и да се включи към основния път, когато последвал сблъсък с друга кола. В нея пътувало семейство с две деца от кирковското село Първица.

Лютви Местан продължава да е в ареста след катастрофата (ВИДЕО)

В резултат на удара колата на семейството се преобърнала няколко пъти и паднала странично в близка нива. На място загинало бебе, родителите и другото им дете - на 9 години, са ранени. Няма опасност за живота на тримата.