/ Павел Тенчев
Общинския съвет в Кърджали удостои ПФК „Арда 1924” с „Почетен знак златен” за влизането му в А група на футболното ни първенство. Освен това сините от Кърджали, както още ги наричат, получиха и парична награда от 100 000 лева след решение на общинските съветници.

Започна ремонт на улици и тротоари в Кърджали за над 5 милиона лева

Отличията се дават за високи професионални успехи и включване в първа професионална футболна лига на българския футбол. Тя бе ознаменувана след вчерашната среща между „Арда 1924” и „Септември” София, която се игра в Пловдив и която бе спечела от кърджалийци с 1 на 0.

Наградите връчи кметът на Кърджали инж. Хасан Азис по време на заседание на местния парламент. Почти целия отбор на ПФК „Арда 1924” и неговото ръководство дойде в залата на бизнес инкубатора, за да получи отличието.

Инвеститори от Дания проявиха интерес към Кърджали

„Сините” от Кърджали бяха посрещнати с бурни аплодисменти и ставане на крака от общинските съветници, които си бяха заметнали клубните сини шалчета. С благодарност за признанието и усилията на общината и лично на кмета инж. Хасан Азис, от трибуната към присъстващите се обърнаха капитанът на отбора Пламен Крумов и президентът на клуба Петър Пешев.

Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис и председателят на общинския съвет нарекоха вчерашната дата 29 май, когато отборът на „Арда” се наложи над „Септември”-София с 1 на 0 и това осигури влизането на отбора в елитния футбол, историческа.

„Вчерашния исторически ден за Кърджали ознаменува една историческа победа, с която се поправя една историческа неправда за Кърджали случила се преди 31 години, когато „Арда” бе на крачка от влизане в А футболна група. Сега тя е заличена с историческа победа“, каза инж. Хасан Азис от трибуната на местния парламент.