Днес областния съвет за сигурност заседава при областния управител Никола Чанев.
Днес областния съвет за сигурност заседава при областния управител Никола Чанев. / netinfo
Членове на Областния съвет за сигурност в Кърджали отчетоха по време на заседание при областния управител Никола Чанев, че понастоящем регион Кърджали остава встрани от терористичните канали, въпреки че кръстопътното му географско положение създава хранителна среда за трафик на хора и „внос“ на радикализъм. Това съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

По време на заседанието са били изслушани докладите на ръководителите на МВР и ДАНС във връзка с превенцията срещу проникване на международен тероризъм на територията на областта.

Органите на МВР работят активно за недопускане на терористични актове и пребиваване на чужденци с фалшиви документи за самоличност. Охраняват се потенциално опасните обекти,  административните сгради с масова посещаемост и местата с големи  струпвания на хора. Въведени са строги мерки за наблюдение и контрол, отчитат експертите от МВР.

По линия на ДАНС не се установени лица, съпричастни към радикален ислям или проповядващи нетърпимост и омраза на верска основа. Мюсюлманската общност в региона е с просветска ориентация и това стопира проникването на радикални религиозни течения, твърдят специалистите.