Младите гвардейците от Кърджали гостуват на президенството
Младите гвардейците от Кърджали гостуват на президенството / netinfo

Гвардейският отряд на Езиковата гимназия „Христо Ботев" в Кърджали ще гостува на президенството, парламента и военното министерство. Това става по покана на народния представител Цвета Караянчева и министъра на отбраната Аньо Ангелов. Младите гвардейци ще се срещнат очи в очи с Националната гвардейска част. Визитата е насрочена за 26 и 27 април.

Учениците от Кърджали ще бъдат посрещнати от началника на гвардейската част полк. Ставрев. Той ще ги въведе в тънкостите на подготовката на представителната рота, ще наблюдават практически демонстрации и смяната на караула пред президентството. После ще надникнат в администрацията на държавния глава. В тържествената зала на МО отрядът ще бъде приветстван лично от министър Ангелов. Вторият ден от визитата си гвардейците ще посветят на обиколка и срещи в Народното събрание, където техен домакин ще бъде Цвета Караянчева.

В програмата им е включено и посещение на Националния военно-исторически музей. Ученическият гвардейски отряд е първият по рода си в страната и от няколко години насам е атракцията на всички официални празници в града. На тържеството за 3 март изпълненията му впечатлиха официалните гости, сред които бе и парламентарният секретар на МО Христо Гаджев.