Евродепутатът Асим Адемов и областния координатор на ГЕРб в Кърджали Цвета Караянчева.
Евродепутатът Асим Адемов и областния координатор на ГЕРб в Кърджали Цвета Караянчева. / Павел Тенчев
Евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Асим Адемов ще помага на хората в Кърджалийско да припознаят ГЕРБ като единствената алтернатива на ДПС в региона. Това стана ясно от думите му по време на откриването на негов офис в родопския град. Адемов, който зае мястото на Мария Габриел в европейския парламент, е втория евродепутат който открива офис в Кърджали след като преди няколко години това направи Андрей Новаков.
Пред актива на ГЕРБ в Кърджали Адемов бе представен от областния координатор на партията Цвета Караянчева.
„Идвам в Кърджали не да воювам с ДПС, а да се съревновавам с тях като част от вашия екип, използвайки силата на аргументите, силата на идеите, силата на добрите политики”, каза евродепутатът. По думите му хората в Кърджалийска област трябва да видят и се убедят, че ГЕРБ е единствената алтернатива на досегашното еднопартийно управление в лицето на ДПС.
На въпрос с какво конкретно може да помогне на хората от региона в качеството си на евродепутат, Адемов обяви, че ще предприеме разяснителна кампания за функциите на европарламента, за фондовете, които разкриват редица възможности за обикновения човек, от които всеки може да се възползва. „Хората трябва да имат информиран избор и ние точно това ще направим”, каза още Асим Адемов.
Помолена да коментира изявлението на президента на Турция Таип Ердоган за ревизия на Лозанския договор от 1923 година, Цвета Караянчева изтъкна, че външно министерство на България е излязло с ясна позиция по въпроса: „Ние държим на добросъседските си отношения, но имаме и своята национална гордост, национален суверенитет, който трябва да отстояваме”, каза Караянчева.