Експериментират машинно гласуване в 15 секции в Кърджалийско
Експериментират машинно гласуване в 15 секции в Кърджалийско / netinfo

В 15 секции от област Кърджали  от общо 493 ще има възможност за експериментално машинно гласуване, съобщи председателят на Районната избирателна комисия  Антоанета Юрукова. 13 от тях ще бъдат разположени в Кърджали, а 2 в Ардино.

Експерименталното гласуване в град Кърджали  ще е в секционните избирателни комисии, разположени в  СУ „Йордан  Йовков” съответно 21, 22, 23 и 24 и в СУ„П. Р. Славейков” от 44 до 52-ра. В Ардино секциите са под номера  3 и 4, уточни Юрукова.

По думите й в помещението, където се гласува, ще има допълнителна „тъмна стая“ и допълнителна урна, в която ще се съхраняват разпечатките от машинното гласуване. При това гласуване резултатите се изработват веднага, като машината изкарва разпечатка за протокол.

Имащите право на глас на предстоящите избори за президент и вицепрезидент в област Кърджали на 6 ноември са 262 252 гласоподаватели. Те ще могат да гласуват в общо 493  секционни избирателни комисии  /СИК/.

От тях най – вероятно ще има 4  в лечебни заведения , две в Кърджали в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” и  Психиатрията , по една в  Момчилград и  Ардино.

 

До 22 октомври  желаещите да гласуват в подвижна урна трябва да подадат заявления.