Да внимаваме с пиратките!
Да внимаваме с пиратките! / netinfo
Вече започнаха проверките по заведения, училища и детски градини, където ще се устройват коледни тържества. Служителите от районните служби “Пожарна безопасност и защита на населението” ще извършат внимателен оглед на тези места с оглед пожарната безопасност, изправността на електроуредите и ще направят инструктаж на отговорниците в тези обекти. Там, където бъдат констатирани нарушения, ще бъдат взети съответните административни мерки.

Масови проверки по търговските обекти за търговия с пиротехнически изделия ще бъдат направени от полицията в областта. Четири са магазините, които са лицензирани да продават такива изделия. Три от тях са в областния център и един в Момчилград. Всички останали обекти нямат право да търгуват с пиротехнически изделия. При констатирани нарушения откритите стоки ще бъдат изземвани, а на собствениците ще се съставят актове.

От полицията препоръчват родители и учители да контролират строго децата, за да не се забавляват със самоделни пиратки, тъй като те са изключително опасни. При закупуване на пиротехнически изделия от лицензираните магазини внимателно да се прочетат упътванията върху опаковката преди употребата им.

В училищата ще бъдат проведени беседи с учениците, които най-често използват пиротехнически изделия.