/ netinfo
Твърдението на говорителя на главния прокурор, цитирано от медиите, че кърджалийската болница е една от седемте в страната, които са на ръба на фалита не отговаря на истината, няма такова нещо, категоричен беше пред Дарик нейният изпълнителен директор доц. д-р Тодор Черкезов.

По думите му, нещата са пределно ясни от финансовите документи, а те са фиксирани в годишния отчет, който ще бъде представен през май. „Научавам от медиите, че е заведено досъдебно производство и не мога да коментирам нищо повече, преди да ми бъдат връчени обвиненията”, каза още д-р Тодор Черкезов.

Днес говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова обяви, че прокуратурата влиза в седем болници в страната, една от които е и кърджалийската, заради безстопанственост в управлението им.

Освен за кърджалийската, досъдебно производство е образувано и за болниците „Пирогов”, и тези в Попово, университетската в Бургас, в Благоевград, в Русе и във Велико Търново.

Всички 7 болници, по които са образувани досъдебните производства, са на ръба на фалита, подчерта още говорителят на главния прокурор.