НАП-Кърджали надвиши планираните приходи за 2013 година с над 1,3 милиона лв.
НАП-Кърджали надвиши планираните приходи за 2013 година с над 1,3 милиона лв. / netinfo
От началото на тазгодишната данъчна кампания до момента в офиса на НАП-Кърджали  са подадени общо 262 декларации от граждани. От тях 81 са подадени по електронен път, с баркод са приети 15, а на гише 163 бр. формуляри.
          Крайният срок за подаването на декларациите от физическите лица е 2 май 2017 г. Ако подадат декларациите си по електронен път до 31 март, физическите лица могат да ползват и 5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация, но не повече от 1000 лева. Допълнително условие е и да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне в срок до 2 май 2017 г.
       Срокът за фирмените декларации  е 31 март, като ако бъдат подадени по електронен път, може да се ползва 1% отстъпка от дължимия годишен корпоративен данък, но отново сумата не може да надхвърля 1000 лева. Тази отстъпка обаче може да се ползва, само ако и данъкът е внесен до крайния срок за подаване на декларацията, а именно до края на март, обясняват от НАП.
       От офиса на приходната администрация напомнят, че от тази година гражданите и фирмите могат веднъж годишно сами да коригират дължимия данък, деклариран пред НАП с годишната данъчна декларация. Това става с подаването на еднократна коригираща декларация, като срокът и в двата случая е до 30 септември на текущата година за промени, свързани с декларираните данъци от предходната година.