Жандармерията се включи в охраната на черешовата кампания в Кюстендил
Жандармерията се включи в охраната на черешовата кампания в Кюстендил / Дарик Нюз,архив

Служители на МВР, от дирекция "Жандармерия" участват от днес в охраната на черешовата кампания в община Кюстендил. Те се присъединяват към колегите си от Районното управление, Гранична полиция и Общинска охрана.
"Вече работи КПП при село Коняво, на изхода за Бобов дол. Автопатрули влизат и в самите черешови масиви. До момента всичко е много спокойно и няма никакви нарушения, но и кампанията е в застой, защото се берат ранните сортове. Очакваме същинската кампания да тръгне до седмица, като ще разположим и второ КПП при село Николичевци, за да контролираме направлението Шишковци и Драговищица", каза пред Дарик главен инспектор Любомир Георгиев, началник сектор "Охранителна полиция" към РУ- Кюстендил. Той препоръча на собствениците на овощни градини с череши да упражняват контрол на берачите и при конфликти да се подават своевременно сигнали в полицията.
За поредна година в общината има берачи от районите на Монтана, Вършец, Берковица, които обаче вършат съвестно своята работа и собствениците на масиви, които са ги наели им подсигуряват места за подслон.