Пиян шофьор се озова в ареста
Пиян шофьор се озова в ареста / Дрегер © Дарик, архив
50- годишен македонски гражданин Игор П., хванат на два пъти да управлява товарен автомобил след употреба на алкохол, получи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година, с режим на изтърпяване “общ“  и „глоба“ в размер на 500 лв.
Районен съд- Кюстендил, под председателството на съдия Светослав Петров го призна за виновен в това, че на 09.11.2016 година, на ГКПП- Гюешево, на трасе „влизащи МПС в Република България“, е управлявал товарен автомобил, влекач, с концентрация на алкохол в кръвта си над 0, 5 на хиляда, а именно с 0, 62 промила.
 
Игор П. е осъждан за същото престъпление, с влязла в сила присъда за деяние по чл. 343б, ал.1 от НК, със Споразумение от 16.08.2016 г. В този случай става дума за престъпление по чл. 343б, ал.2, във вр. с ал.1 от НК, предвид което и на основание  чл. 54 от НК, съдът му налага наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година  и „глоба“ в размер на 500 лв.
 
Македонският гражданин има условна присъда за същото престъпление и по описа на Районен съд- Благоевград.  Съдът в Кюстендил му налага най- тежкото от постановените наказания, а именно- „лишаване от свобода“ за срок от 1 година, като постановява ефективното му изтърпяване при режим „общ“ и наказание „глоба“ в размер на 500 лв.
 
Присъдата подлежи на жалба и/ или протест пред Окръжен съд- Кюстендил в 15- дневен срок,информират от пресцентъра на Окръжен съд Кюстендил.