/ netinfo
Областният управител Виктор Янев свика заседание на Съвета за намаляване на риска от бедствия. Служител на ГДПБЗН направи представяне на Националната стратегия за намаляване на риска от бедствия, приета с решение на МС.

Съвета за намаляване на риска от бедствия
netinfo

Участниците в Областния съвет бяха запознати с Указания за разработването и готовността за изпълнението на плановете за защита при бедствия и степента на изпълнение за обучение на доброволците и възможностите за приемане на нови членове от служители на РДПБЗН-Кюстендил.

На заседанието, председателствано от областния управител Виктор Янев, присъстваха представители на общините от Кюстендилска област, ръководители на местни и регионални структури, имащи отношение към действията при възникнали бедствени ситуации.

Специален гост на заседанието бе Инго  Ендрик Ланкау - почетен консул на Р България във ФР Германия и пожарникар - доброволец. Той е и дългогодишен преподавател по направление на пожарната и аварийна безопасност и е водещ специалист по учебните дисциплини пожаро-техническа експертиза и противопожарна техника.

Съвета за намаляване на риска от бедствия
netinfo

 Инго Ендрик Ланкау има съществен принос при обмена на опит и подкрепата му за изграждането на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” като модерна европейска структура. През 2017 година е  удостоен с почетното звание „доктор хонорис кауза” на АМВР.

Той запозна участниците в заседанието с начина на работа на доброволните формирования в провинция Хесен - ФР Германия, оцени като ползотворна програмата за сътрудничество между МВР на Република България и Министерството на вътрешните работи и спорта на провинция Хесен.

Съвета за намаляване на риска от бедствия
netinfo