/ NOVA
Екипи на Пожарната премахваха паднала топола на пътя Кюстендил-ГКПП-Гюешево над село Жиленци, каза за БНР тази сутрин експертът по управление при кризи на Общината Ивайло Чалъков. Ще бъдат премахнати и паднали клони вследствие на силния вятър. От 4 часа тази сутрин блокове в кюстендилския кв. "Герена" са без ток.

Според живеещи в кооперациите аварирал е трафопост, който захранва точно тези блокове. От "Електрохолд" казват, че електрозахранването ще бъде възстановено до 13 ч. днес.

Новата седмица отново започва със силни ветрове

"Получили са сигнал. Горе, малко над Жилянци, на главния път беше паднала една голяма топола. Отстранили са я екипите на РДП-ВЗН. Благодарение на екипите на КАТ "Пътна полиция" е обезопасен периметърът, спряно е временно движението, отстранили са тополата и са пуснали вече да минават автомобилите. Вследствие на силния вятър, клоните, които колегите от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" са отстранили, трябва да бъадт премахнати. Има едно дърво, което е наклонено и е обезопасено със сигнална червено-бяла лента, ще премахнем и него", увери Ивайло Чалъков.

Проблеми с тока имаше до тази сутрин и в Община Рила.