Зам.- кметът на Дупница определи като неоправдана атаката на художниците
Зам.- кметът на Дупница определи като неоправдана атаката на художниците / Маргарита Петрова

„Подписката от художниците приемаме като неоправдана атака срещу общинското ръководство", това коментира на пресконференция зам.- кметът Красимир Георгиев, по повод подписката инициирана от дупнишки художници и общественици срещу премахването на дървета от двора на галерия „Околийска къща". Георгиев заяви, че диалог не е търсен, а само се създава напрежение. Фиданките няма да бъдат премахнати, а преместени. От общината обясниха, че най-вероятно фиданките са били засадени от художниците, след като проекта вече е бил готов, затова сега се оказва, че алеите минават през дърветата.

Зам.- кметът Георгиев увери, че след като бъдат премахнати железните огради, ще бъдат монтирани нови, а мястото облагородено. Освен това общинското ръководство има намерение да ремонтира градската тоалетна с общински пари. Това беше изразено като опасение от Андрей Севдин, че след като се премахне оградата мястото ще се превърне в тоалетна.

Красимир Георгиев коментира, че по проектите с европейско финансиране не са позволени корекции, след като вече са спечелени.