Задържаха Георги Владимиров- Фози за трафик на цигари
Задържаха Георги Владимиров- Фози за трафик на цигари / netinfo

Разбиха престъпна група, трафикирала 22 млн. къса цигари. Операцията е била под кодовото название "Цигараджии". Задържан е митнически шеф Георги Владимиров с прякора Фози, както и известен варненски бизнесмен. Фози е началник на Митнически пункт- Олтоманци. Той бе уволнен от работа като шеф на Митнически пункт Гюешево, но бе върнат от съда. Георги Владимиров се е ползвал с определени политически протекции.

Групата е реализирала нелегален трафик на цигари през 2011 г. Със задържането й са предотвратени щети на държавния бюджет за над 8 милиона лева, по предварителни изчисления. Четирима души са задържани в София, а едни от групата е заловен във Варна.

Шестият член на групата е в затвора за излежаване на присъда, но през 2011 г. е участвал в реализирането на престъпните схеми. При обиските и арестите са били открити множество мобилни телефони, като само в митническия пунктов началник са били намерени повече от 10 мобилни телефона, а в друг член на групата - над 20. Открити са също и списъци с количества и сметки за извършваната дейност.