ВМРО
ВМРО / netinfo
ВМРО- Кюстендил излезе с Декларация по повод инцидента от тази сутрин в Кюстендил, при който загина 35- годишен мъж. В нея се настоява за „бърза реакция от компетентните институции, залавяне на извършителя на това тежко криминално престъпление и най-строго наказание”. Настоява се за приемането на мерките, „за справяне с циганската престъпност”, предложени от зам.- министър председателя Красимир Каракачанов.
В Декларацията на ВМРО- Кюстендил се казва, цитирам:
 
„Днес в центъра на град Кюстендил група цигани отнеха живота на невинен 35-годишен българин, който се е опитал да спре сбиване пред денонощното заведение „Иридиум“. В мелето, разиграло се в центъра на града, участват небезизвестните „Гольовци“, тартори на кв. „Изток“ /циганската махала/ в града. Техен лидер е Славчо Игов по прякор Ице. Той има няколко присъди във Франция и България. Няма месец без ,,Гольовците” да не предизвикат скандали и побоища в заведения в Кюстендил.  Това е поредният случай в последните няколко седмици, в който група цигани посягат върху живота и честта на българите в Р. България”.
 
Във връзка с предложенията на военният министър и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов, в Декларацията, подписана от областният лидер Георги Петров се казва, цитирам:
„Именно сега е моментът българската държава да влезе в циганските гета и да възстанови законността, която местните цигански барони отдавна са отнели. Време е да бъде сложен край на порочната практика невръстни циганки да стават майки, да получават помощи за самотни майки и да точат социалната система на Р. България. Време е държавата да бъде поставена над всичко и да престане двойният стандарт на прилагане на закона спрямо жителите на гетата и останалите жители на държавата, които плащат своите данъци, сметки и спазват българската конституция”.
 
ВМРО