Владислав Методиев ги изненада, а Александър Костадинов отстъпи на Вен. Венков
Владислав Методиев ги изненада, а Александър Костадинов отстъпи на Вен. Венков / netinfo

  Спортист №1 на Кюстендил за последните 2 години, Александър Костадинов отстъпи на Венелин Венков в категория до 55 кг. В най- интригуващата среща на турнира по класическа борба "Никола Петров", европейският вицешампион за 2006-та Венелин Венков надделя над световният първенец при юношите и спечелил олимпийска квота в тази  категория Александър Костадинов с 2:0 части (7:0, 6:2).  Срещата бе изпъстрена с напрежение, а между двамата ще се определи кой ще пътува за игрите в Пекин. Венков спечели първото място в категорията, а Костадинов остана трети.

  Като приятната изненада на турнира официалният сайт на БФБ определя кюстендилеца и състезател на клуб "Васил и Георги Илиеви"- Владислав Методиев. В предварителния кръг той срази световния шампион Мехмед Озал (Турция),  после елиминира друг № 1 на планетата и шампион от последното европейско - Назми Авлука с 2:1 части. В полуфиналите Методиев надигра и Елис Гури (Албания) с 2:0 (3:0, 3:2). Албанецът е с олимпийска квота и след игрите в Пекин клубът на "Славия Литекс" има намерение да го натурализира. На финала Методиев отстъпи на Калоян Динчев с 0:2 части. 

  Динчев е новият носител на златния пояс "Никола Петров". Той има и олимпийска квота за игрите в Пекин.  България спечели общо 4 титли, 3 сребърни и 4 бронзови медала.