Васил Русаков, Калин Гелев, Славчо Коларски
Васил Русаков, Калин Гелев, Славчо Коларски / netinfo
Първият кръг от пролетния полусезон в Трета Югозападна лига предлага дерби на област Кюстендил. “Германея” посреща “Велбъжд” в Сапарева баня. “Това е моят официален дебют като треньор. Подготвени сме и мотивирани за победа”, каза за Дарик старши треньорът на домакините Милен Лахчев. Контузия може би ще извади от състава капитанът Стефан Александров. Няма наказани футболисти.
“Велбъжд” също искат 3- те точки, още ги боли и от загубата в първия кръг на стадион “Осогово”. Кюстендилци имат и тежка програма в първите кръгове от полусезона, във втория кръг посрещат “Беласица”, а след това гостуват в Етрополе.
“Надявам се да покажем най- доброто и да спечелим мача. Привлякохме нов вратар, Светослав Каменов / играл в “Царско село” и “Струмска слава” /. Подали сме молба в БФС и чакаме жълтите карти на други нови двама футболисти от Гърция и Сърбия”, каза за Дарик старши треньорът Юлиян Кръстев.
Единият е вътрешен халф, Георгиос Пипиникас, играел е във втора гръцка дивизия. Другия идва от сръбската втора дивизия, Денис Иванов- ляв бек, той очаква и български паспорт.
“Германея” е на 12- то място в класирането с 18 точки. “Велбъжд” има точка по- малко и е на 14- та позиция, преди пролетния полусезон в Трета Югозападна лига.
 
Дарик- Кюстендил